Indonesien är ett stort land som består av många hundra olika kulturer som härstammar av de lokala regionerna, som gör Indonesien en av de mest mångfaldiga länder i världen. Utforska kulturarv av varje region i Indonesien!

Pass och visum

Läs om pass och visum vid resor till Indonesien. Som svensk medborgare behöver du inget visum för inträde till Indonesien. Du far stanna i landet i upp till 30 dagar. Observera att ditt pass måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomsten

Läs mer ->

Indonesiens historia

Det finns många intressanta historier bland Indonesiens öar. Bli fascinerad och se historierna om Indonesien.

Läs mer ->

Resa till Indonesien

Är du intresserad av att besöka Indonesien? Kom ihåg att läsa denna guide så du kan planera din resa effektivt!

Läs mer ->

Språk och dialekter

Indonesiens befolkning på över 270 miljoner människor (2020) består av ca 350 folkgrupper som bor på arkipelagen, som alla har sitt eget utmärkande språk och dialekt. Det gemensamma Indonesiska språket Bahasa Indonesia har sitt ursprung i Malajiska som blivit förbättrat och berikat sedan landet blev självständigt.De här baskunskaperna på Indonesiska kommer att hjälpa dig när du planerar att resa till Indonesien. Det officiella språket är Indonesiska och en rad minoritetsspråk

Läs mer ->

Tidsskillnad

Indonesien har tre tidszoner. Tidskillnaden mellan Sverige och Indonesien varierar om det är sommar eller vintertid i Sverige. Väst – indonesisk tid + 6 timmar i förhållande till vår vintertid och + 5 timmar i förhållande till vår sommartid.

Läs mer  ->

Telefon och internet

Det internationella landskoden för Indonesien är +62. Det kan vara dyrt att ringa hem, kolla eventuellt med ditt eget mobilbolag om täckning och priser att ringa. Det finns wifi på de flesta restauranger/cafeer eller hotell.

Läs mer  ->

Elektricitet

Indonesien har precis som Sverige 200 volt. Adapter behövs ibland , men ofta kan man använda svenska kontakter.

Läs mer ->

Valuta

Den indonesiska valutan heter rupiah ( IDR ). Ni kan ta med USD eller EURO och växla i Indonesien och du kan betala med Visa eller MasterCard på de flesta restauranger, cafeer eller supermarket.

Läs mer ->

Väder och klimat i Indonesien

Indonesien har två årstider, den torra perioden från maj till september, och regnperioden från oktober till april. Temperaturen varierar i olika regioner, men ligger mellan 20 och 35 grader med en luftfuktighet mellan 53 och 98%. Det är rekommenderat att använda svala och lätta kläder när man besöker Indonesien.

Läs mer ->

Res tryggt i Indonesien

Vi bryr oss om din säkerhet och upplevelse i Indonesien. Därför kan du läsa mer praktisk information när du besöker Indonesien.

Läs mer ->

Ambassader

Här kan du läsa mer om Ambassader, Konsulater och Representanter I Indonesiens huvudstad Jakarta.

Läs mer ->

Indonesien – Seder och bruk

När du reser till Indonesien kommer du att träffa på olika folk med olika kulturer och traditioner. Lär dig mer om den Indonesiska kulturen innan du reser till Indonesien.

Läs mer ->

Lokala lagar och sedvänjor

Planerar du att besöka Indonesien? Kom ihåg att följa de lokala lagarna och regulationerna så undviker du ett missöde när du reser till Indonesien.

Läs mer ->

Öppettider och helgdagar

Här kan du läsa om öppettider och helgdagar i Indonesien.

Läs mer ->

Kreditkort

Här finns viktig Information om Kreditkort och bankomat som du kan ta ut pengar ifrån när du är i Indonesien.

Läs mer ->