from 8655,00kr
Boka nu

De 17 öarnas marinpark, de tre färgade sjöarnas, Pink Beach och Komodo nationalpark 10 dagar

Created with Sketch. Flores
0/5

Resans längd

10 dagar

Avresa

Dagligen

Gruppstorlek

10 personer

Språk

___

Beskrivning

Denna spännande resa tar er till Flores och Komodo Nationalpark. Flores är en vacker och intressant ö med unik kultur, och underbara stränder . Flores är en katolsk ö så under resans gång kommer ni att få se många olika kyrkor och vackra landskap. Några av höjdpunkterna på Flores är Kelimutus trefärgade sjöar, traditionella byn Bena och Komodovaranen. Från Labuan Bajo, tar vi båt till Komodo och Rincaöarna där ni har chans att se Komodovaranen, som är världens största ödla.

Dagsprogram

De 17 öarnas marinpark, de tre färgade sjöarnas, Pink Beach och Komodo nationalpark 10 dagar
Dag 01 : Ankomst Maumere

Vid ankomst till Maumere möts ni av vår representant och får transfer till hotellet.
Boende : Sea World Club eller liknande

Dag 02 : Maumere – Moni

Efter frukosten besöker ni Wuring Fishing Village i Maumere. Resan vidare till Sikka som är beröm för sina fina Ikat vävningar, ett hantverk som är gammal tradition i det Sikkanese samhället och en gammal kyrka från 1899. På Paga Beach kan ni koppla av och ni kan simma här om ni vill. Därefter checkar ni in till hotellet. Kvällen är fri till utforskning av området.
Boende : Kelimutu Ecolodge

Dag 03: Kelimutu – Riung

Tidigt på morgonen blir det avfärd till Kelimutu vulkanen. En kort promenad på cirka 30 minuter tar dig till toppen/utkikspunkten och där inväntar ni soluppgången. Kelimutu betyder ”mountain of the spirit” ( själaranas berg) och är känd för sina berömda tre underbara färgade sjöar: turkos, brun och svart. Det som ger sjöarna dess olika färger är upplösta mineraler. Tillbaka till hotellet för att äta frukost. Resan vidare till Bajawa med stopp vid fruktmarknad i Ndua Ria och till den traditionella byn Saga. Ni ska besöka också Soekarno's House i Ende, sedan till Penggajawa,en plats där ni kan se blå stenarna som finns utmed hela stranden.
Boende : Pondok SVD eller liknande

Dag 04 : Riung – 17 öar

Idag åker ni med båt till Riung 17 öar, ett underbart ställe där ni kan se tusentals fladdermöss , fargstarka koraller och fiskar längs med strändena på ön. På eftermiddagen återvända ni till hotellet.
Boende : Pondok SVD eller liknande

Dag 05 : Riung – Bajawa

Idag blir det bilresa till Soa varma källor i Mengeruda, förutom den värma källor har ni också chans att njuta av den vackra naturen och koppla av i varma pooler. På eftermiddagen besök Wogo byn och den lokala marknaden på Bajawa.
Boende: Manulalu GH Hotel eller liknande

Dag 06 : Bajawa – Ruteng

På morgonen lämnar ni ert hotell för att åka mot Bena by för att se de tradiionellt bygdda husen och uppleva den lokala livstilen.Därefter åker ni vidare mot Ruteng.På vägen dit görs ni stopp i Aimere där ni får se hur de gör Arak, el lokal ölsort. Strax före Ruteng är det en underbar utsikt över sjön Rana Mese, där ni får möjlighet till en liten promenad runt sjön.
Boende : Spring Hill Bungalow eller liknande

Dag 07 : Ruteng - Labuan Bajo

Resan fortsätter mot Cara by för att se det spindelnätsliknande risfältet i Cancar och mirror stone cave nära Labuan Bajo. Kvällen är fri till eget förfogande.
Boende : Puri Sari Hotel eller liknande

Dag 08 : Labuan Bajo - Rinca Island – Padar island - Pink Beach – Komodo National Park

Vårt syfte idag är att se Komodovaranen. Denna ödla är den största levande ödlan på jorden. Komodovaranen bor på 3 öar Rinca, Padar & Komodo island och vissa delar av västra Flores. De kan bli upp till 3 meter lång och väga upp till 90 kilogram

Idag blir ni uphämtade till hamnnen för att åka båt till underbara Rincaön. Efter ca.1,5 timmars segling, når ni Loh Buaya.
Ledda av lokala guider gör ni vandring genom skog och savanner. På vägen ser man ofta komodovaraner. Resan fortsätter till
Padar Island. Det tar cirka 2 timmar. Vandra för att nå Padars högsta punkt och njut av magnifik utsikt som omger. Tillbaka till båten och fortsätt segla till Pink Beach. Lunch serveras ombord. Denna resa åker vi över tropiskt vatten och förbi hundratals små öar. Det tar ca. 2 timmar tills ni når Pink Beach. Ni får tid att upptäcka den fantastiska undervattensvärlden i dessa rika vatten (snorkel och fenor finns). Resan fortsätter sedan till Komodo Island.
Boende : Övernattning sker ombordd

Obs : Under vissa perioder kommer mycket stark ström, Padar ön får då inte besökas.

Dag 09 : Komodo & Kanawa island - Labuan Bajo

Tidigt på morgonen äter ni frukost ombord och sedan avresa till Komodoön. Vid ert besök på Komodo island vandrar ni i ca. 1 timme med en lokal ranger för att kolla på de fascinerande Komodo varanerna. Under vandringen finns även chans att se vilda bufflar, rådjur, grisar och olika arter av tropiska fåglar.

Återfärden till Labuan Bajo tar cirka 4 timmar. Innan ni når Labuan Bajo kommer ni göra ett stopp vid Kanawa island för simning och snorkling. Vid ankomsten till hamnen , transfers till hotellet i Labuan Bajo för övernattning.
Boende : Puri Sari Hotel eller liknande

Dag 10 :Labuan Bajo – Nästa destinationen

Frukost på hotellet. Koppla av innan ni transfer till flygplatsen för att flyga till nästa destination.

Obs : Övernattning på båten är mycket enkel.Toalett är enkel och finns på båtens akter.

Ta med er: lätta bomullskläder, bekväma skor, badkläder,solhatt och solskyddkräm.

Inkluderar/inkluderar inte

 • AC-transport
 • Engelsktalande lokalguide
 • 1 dags båtresa till Riung
 • 2 dagar båtresa till på Rinca och Komodoöarna
 • Snorkelutrustning
 • Inträder
 • Rangers
 • Frukost i samtliga dagar
 • 3 x Lunch
 • 1 x middag
 • Boende på valda hotell
 • Flygbiljetter
 • Försäkringar
 • Porters
 • Dricks

Durations

9+ Dagar

destination

Nusa Tenggara

Karta

Created with Sketch. Flores
Created with Sketch.
från 8655,00kr

Du kanske också gillar