from 5810,00kr
Boka nu

Vilda Östra Java 5 dagar

Created with Sketch. Östra Java
0/5

Resans längd

5 dagar

Avresa

Dagligen

Gruppstorlek

10 personer

Språk

___

Dagsprogram

Vilda Östra Java 5 dagar
Dag 01 : Surabaya - Bromo

Vid ankomst till Surabaya International Airport välkomnas ni av vår representant och transport till hotellet i Bromo. På vägen stannar ni vid Pasuruanhamnen och det kinesiska templet.
Boende : Lava View Lodge eller liknande

Dag 02: Bromo - Kalibaru

Avfärd tidigt på morgonen, 03.30, mot Mt. Penanjakans utsiktsplats som ligger 2770 meter över havsytan och som är den bästa platsen att beskåda soluppgången över Mt. Bromo med Mt. Semeru i bakgrunden. Sedan åker ni mot calderan och ni kan ta en promenad över sandstranden för att nå bergsfoten vid Mt. Bromo. Ni kan i er egen takt utforska kratern. Efter detta åker ni tillbaka till hotellet och förbereder er för färden till Kalibaru, genom tät tropisk regnskog. Övernattning på Margo Utomo Hill view.
Boende: Margo Utomo Hillview eller liknande

Dag 03: Kalibaru – Sukamade ( Meru Betiri National Park )
Frukost serveras på hotellet och ni kan utforska området för att se den lokala befolkningens vardagliga liv, traditionell tillverkning av palmsocker av palmvätska. Efteråt kommer ni åka på en rundtur med en 4x4 Land Rover jeep och bevittna förhistoriska reptiler, som kan vara en fantastisk upplevelse på resan. Det främsta målet med detta äventyrsturen är att se sköldpaddorna lägga ägg på den välbevarade stranden Sukamade Beach. Före sökandet av sköldpaddor kommer ni passera genom tropisk låglandsskog och regnskog på Javas södra kust. Det är också möjligt att promenera längs djungelvägen i 30-60 minuter efter den långa åkturen mellan Kalibaru och Rajekwesi (fiskebyar). Nationalparken som grundades under kolonialeran är värt att besöka. Högsäsongen för gröna sköldpaddor (som oftast lägger ägg på Sukamade Beach) är regnperioden, men kan ses året runt. Det är dock inte garanterat att kunna se sköldpaddorna. Lunch och middag kommer tillhandahållas på en lokal restaurang eller vid en lantlig bosättning.
Boende : Sukamade Guest House ( enkelt boende) eller liknande

Dag 04: Sukamade - Ketapang/Banyuwangi

Efter frukost kommer ni lämna Sukamade Guest House för att köra mot Banyuwangi. Därefter arrangeras transport till Ketapang, med ett stop vid Teluk Hijau (Green Bay) för en kort vandring innan ni fortsätter till Sarongan för att äta lunch.
Boende : Ketapang Indah Hotel eller liknande

Day 05 : Ijenvandringstur – Bali

Tidigt på morgonen åker ni upp till Ijen's Naturreservat . Från Patulding Ranger Post, tar det 1,5-2 timmars vandring för att nå kratern Ijen's kant. Längs vägen kommer ni att njuta av den vackra naturen . Ta paus på kanten av kratern på 2883 meters höjd . Män söker svavel nere i kratern och klättrar sedan tillbaka upp längs den farliga sluttningen med laster på upp till 80 kilo på sina axlar . Efter att ha njutit av naturens vyer klättrar ni ner till Ranger Post och åker till er nästa destination.

Inkluderar/inkluderar inte

 • Transport
 • 4 nätter hotel boende
 • Frukost i samtliga dagar
 • 2 x Lunch
 • 1 x middag
 • Engelsktalande lokalguide
 • Inträder
 • Jeep i Bromo - Ijen och Sukamade tour
 • Toll/Parking fee
 • Mineralvatten
 • Färjan mellan Java - Bali
 • Internationella flyg från Arlanda eller andra destinationer
 • Försäkringar

Durations

5 Dagar

destination

Java

Karta

Created with Sketch. Östra Java
Created with Sketch.
från 5810,00kr

Du kanske också gillar